Promovendus 'Palliatieve zorg voor patiënten met chronisch hartfalen'

Promovendus 'Palliatieve zorg voor patiënten met chronisch hartfalen'

Geplaatst Deadline Locatie
15 mrt 14 apr Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste promovendus om deel te nemen aan het Europese RAPHAEL-project gericht op het verbeteren van palliatieve zorg voor patiënten met chronisch hartfalen.

Functieomschrijving

Patiënten met chronisch hartfalen ervaren veel verschillende behoeften en symptomen, variërend van kortademigheid en vermoeidheid tot somberheid. In vergelijking met andere aandoeningen wordt slechts een klein percentage van de patiënten met chronisch hartfalen doorverwezen voor palliatieve zorg, en dan ook vaak te laat waardoor het ‘terminale zorg’ wordt.

Het internationale consortium streeft ernaar om een palliatieve zorgbenadering, getiteld RAPHAEL, systematisch te ontwikkelen en te integreren in de standaardzorg binnen Europa. Deze palliatieve zorgbenadering gaat uit van de principes van palliatief redeneren, waarbij passende zorg wordt geleverd door vroegtijdig patiënten met mogelijke proactieve zorgbehoeften te identificeren, het bespreken van het proactieve zorgplan en het evalueren en aanpassen van het zorgplan.

Om dit doel te bereiken wordt er naast een palliatieve zorgbenadering ook een eHealth-monitoringstoepassing, genaamd PAL@Heart ontwikkeld. Met deze toepassing kunnen patiënten thuis hun symptomen en behoeften monitoren en bespreken. Tevens ontvangt de zorgverlener een seintje wanneer symptomen of behoeften over de tijd verslechteren/veranderen. Op deze manier kunnen deze vroegtijdig worden geïdentificeerd en worden aangepakt.

Als Promovendus binnen dit project ga jij je verdiepen in de behoeften en wensen van zorgprofessionals, mensen met hartfalen en hun naasten voor het ontwikkelen van de palliatieve zorgbenadering (RAPHAEL) en het monitoringsinstrument (PAL@Heart). Specifiek heb je de volgende taken:
 1. Je voert een Delphi studie uit onder zorgprofessionals om RAPHAEL en PAL@Heart te ontwikkelen en valideren.
 2. Je verricht een kwalitatief onderzoek onder mensen met hartfalen en hun naasten om RAPHAEL en PAL@Heart zo goed mogelijk af te stemmen op hun wensen en behoeften.
 3. Je analyseert en interpreteert de onderzoeksgegevens.
 4. Je werkt samen met nationale en internationale projectpartners.
 5. Je publiceert de onderzoeksresultaten in Nederlandse- en Engelstalige wetenschappelijke tijdschriften.
 6. Je presenteert onderzoeksresultaten aan de partners binnen RAPHAEL.
 7. Je geeft incidenteel onderwijs.

Dit project is een samenwerking tussen 7 Europese landen, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland en wordt geleid door het UMC Utrecht. Jij komt te werken binnen de vakgroep Health Services Research van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences. Wij werken middels een buddy systeem waarbij je altijd contact hebt met een andere promovendus om mee te sparren. Je wordt door een enthousiast team begeleid, die oog hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast zijn er maandelijks overlegmomenten met partners van RAPHAEL. Kortom er wordt nauw samengewerkt om palliatieve zorg te verbeteren voor mensen met chronisch hartfalen.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Wij zoeken een enthousiaste kandidaat die afgestudeerd is in de richting van gezondheidswetenschappen, psychologie, geneeskunde of een andere relevante opleiding. Tevens beschik jij over de volgende vaardigheden:
 1. Je hebt affiniteit met het onderwerp ‘palliatieve zorg’ en de doelgroep ‘patiënten met chronisch hartfalen’.
 2. Je hebt affiniteit met kwalitatieve- en kwantitatieve onderzoeksmethoden, zoals de Delphi-methode en kwalitatieve interviews.
 3. Je hebt goede gespreksvaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels.
 4. Je beschikt over eigenschappen zoals doorzettingsvermogen, nauwkeurigheid en organisatietalent.
 5. Je kunt goed samenwerken met (inter)nationale collega’s.

Arbeidsvoorwaarden

Wat biedt de UM?
Als Promovendus bij Faculty of Health, Medicine and Life Sciences kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:
 • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal P conform UFO-profiel Promovendus met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen €2770,00 en €3539,00 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 12 maanden met een omvang van 1,0 FTE. Bij een positieve beoordeling volgt een verlenging met 3 jaren.
 • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.
 • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.
 • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Afdeling

Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML)

In de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) draait alles om gezond leven. Ons onderzoek en onderwijs is niet alleen gericht op herstel maar focust sterk op preventie, gezondheidsbehoud en gezondheidsbevordering. We zijn erop uit om met onze kennis en kunde daadwerkelijk te kunnen zorgen voor gezonde levens van individuele mensen én de maatschappij als geheel. In onderwijs, onderzoek en zorg is de FHML sterk verbonden met het academisch ziekenhuis Maastricht waarmee ze samen het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) vormt.

De FHML wordt gevormd door een (inter)nationale community medewerkers en studenten en is de grootste faculteit van Maastricht University. De faculteit biedt een breed palet aan Nederlands- en Engelstalige bachelor- en masteropleidingen in vernieuwende onderwijsconcepten waarin de nadruk altijd ligt op het bouwen van bruggen naar de praktijk.

Het multidisciplinaire onderzoek van de FHML richt zich op een aantal zorgvuldig gekozen actuele thema’s. Naast onderzoek dat is gericht op het verkrijgen van nieuwe inzichten gaat het ook om onderzoek waarvan de resultaten direct vertaald kunnen worden naar concrete toepassingen en innovaties. De uitvoering van de verschillende onderzoeksprogramma's is georganiseerd in onze zes graduate schools en twee instituten.

Specificaties

 • PhD
 • Gezondheid
 • max. 38 uur per week
 • €2770—€3539 per maand
 • Universitair
 • 568

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

P. Debyelaan 25, 6229HX, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you