Onderzoeker met technische achtergrond (thema: slimme woonomgevingen)

Onderzoeker met technische achtergrond (thema: slimme woonomgevingen)

Geplaatst Deadline Locatie
11 apr gisteren Arnhem

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was gisteren).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Kan een slimme woonomgeving een antwoord bieden op onze steeds grijzer wordende samenleving? Daar focust de multidisciplinaire onderzoeksgroep lectoraat Architecture in Health zich op! Prikkelt dit thema jou om er onderzoek naar te doen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij buigen ons over deze problematiek door het ontwikkelen van kennis en realiseren deze (mede) in de praktijk met als doel bij te dragen aan oplossingen voor deze uitdaging. Slim ontwerp, sociaal denken en technologische oplossingen vormen hierin belangrijke uitgangspunten.

Functieomschrijving

Wat je gaat doen

 • Je werkt als onderzoeker aan (subsidie)projecten op het gebied van een slimme, sociale en gezonde woonomgeving.
 • Je draagt bij aan het schrijven van onderzoeks- en subsidievoorstellen, het uitvoeren van kwalitatieve en/of kwantitatieve data-analyse, de uitvoering van ontwerpgericht onderzoek, de schriftelijke en online communicatie.
 • Je werkt in een multidisciplinair team van onderzoekers.
 • Je bent als onderzoeker, en onder begeleiding van een senior onderzoeker, betrokken bij het project ‘Inclusieve wijk Emmen’ of ‘Empathy lab’ en fungeert als één van de aanspreekpunten hiervoor.
 • Je presenteert de resultaten aan deskundigen en studenten en schrijft mee aan (wetenschappelijke) artikelen.
 • Indien je nog niet gepromoveerd bent, ga je op termijn een promotiestudie voorbereiden bij de HAN met toepassing van de daarvoor geldende voorwaarden.

Wij zijn op zoek naar een onderzoeker met een technische achtergrond. Afhankelijk van deze achtergrond is je hoofdtaak om als onderzoeker te werken aan het project ‘Inclusieve wijk Emmen’ of ‘Empathy lab’.

Inclusieve wijk Emmen

In dit nieuwe Livinglabproject zul je, onder begeleiding van een senior onderzoeker, onderzoek doen naar een wijk in Emmen. Een zorgorganisatie uit die regio wil een vergelijkbaar project als het project ‘SLIMme Wijk Waalre’ opzetten. Als onderzoeker voer je het onderzoek uit en ben je het aanspreekpunt voor de organisatie. Dit onderzoek wordt uitgevoerd binnen het samenwerkingsverband DEEL, waar het lectoraat kartrekker van is.

Empathy Lab

Het lectoraat is een Empathy Lab aan het opzetten om virtuele technieken, zoals augmented, virtual en mixed reality en Digital Twin te gebruiken in de gebouwde omgeving. Je gaat samen met een collega-onderzoeker dit Lab in de Empathische Woning opzetten en maakt samen een plan om deze technieken te kunnen toepassen in de andere onderzoekslijnen. Kennis en ervaring met VR/AR/Digital Twin is hiervoor een voorwaarde. Evenals onderzoekservaring op het gebied van een slimme woonomgeving.

Naast het werken binnen één van bovenstaande projecten, werk je mee aan andere lopende onderzoeken. Hierbij staat het ondersteunen en stimuleren door middel van woonomgeving en slimme technologie centraal. Het onderzoek is altijd in co-creatie met gebruikers en vaak in samenwerking met andere stakeholders zoals bedrijven, andere onderzoeksinstellingen, onderwijs, zorgorganisaties en/of woningbouwcorporaties. Vaak gaat het om een mixed-methods benadering waarin kwantitatief, kwalitatief en ontwerponderzoek hand in hand gaan.

Specificaties

HAN University of Applied Sciences

Functie-eisen

Dit zoeken wij in jou

Je hebt een technische masterstudie afgerond (op academisch niveau). Je hebt affiniteit met bouwen voor de gezondheidszorg en een slimme woonomgeving. Tevens heb je kennis over de invloed van nieuwe technologieën, zoals Internet of Things of Artificial Intelligence, op het wonen en bouwen. Of je hebt een specialisatie in technologieën zoals virtual en augmented reality of digital twinning.

Enige ervaring met wetenschappelijk onderzoek is een vereiste en enige ervaring in het schrijven van subsidievoorstellen en publiceren is een pre. Je hebt affiniteit met praktijkgericht onderzoek en bent in staat om vragen uit de praktijk te vertalen in concrete voorstellen.

Je neemt initiatief en je hebt een proactieve houding. Je bent accuraat en hebt goede analytische en communicatieve vaardigheden en een klantgerichte houding. Je bent flexibel, werkt graag zelfstandig samen in een team en zet je waar nodig in.

Hiernaast beschik je over een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Dit bieden wij jou

 • Een zelfstandige en afwisselende functie in een enthousiast en divers team onderzoekers, in een informele sfeer.
 • Een arbeidsovereenkomst voor in eerste instantie één jaar, verlenging behoort tot de mogelijkheden.
 • Een aanstelling in de functie van Onderzoeker, niveau 3.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 4.234,28 en maximaal € 5.936,77 bruto per maand (cao-hbo schaal 11) bij een fulltime aanstelling (36 uur).
 • 8% vakantietoeslag en een 13e maand (8,3%).
 • Fijne secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenverzekering via het ABP, korting bij verschillende zorgverzekeringen en (betaald) ouderschapsverlof.
 • Een goede werk-privé balans vinden we erg belangrijk! Daarom bieden we jou per jaar ongeveer 10,5 week vrij op basis van een 40-urige werkweekvariant.
 • Alle ruimte om te bewegen! Als HAN medewerker krijg je korting bij meer dan 300 sportscholen, verspreid door heel Nederland, of kun je gratis sporten bij de HAN.
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling telt! Werken bij de HAN betekent toegang tot een breed aanbod van trainingen en cursussen! Speciaal hiervoor hebben we een eigen HAN Academy.
 • Reis je meer dan 10 km naar je werk? OV vergoeden we 100%!

Werkgever

HAN University of Applied Sciences (HAN)

De HAN heeft de afgelopen jaren zeer goede onderwijs- en onderzoeksvisitaties gerealiseerd, overwegend stijgende tevredenheidscores, een gezonde groei en een sterkere binding met onze omgeving. Samen met onze studenten en het werkveld hebben we de ambitie om uit te blinken in de onlosmakelijke verbinding tussen onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk: ‘werken in de driehoek’. We willen ook uitblinken in de wijze waarop we dit doen, namelijk vanuit het principe van ‘kwaliteitscultuur’.

De Academie Built Environment (ABE) is één van de 14 academies binnen de HAN. Ruim 1300 studenten volgen hier een vol- of deeltijdstudie op het gebied van bouw en ruimte. Studies op zowel bachelor- als associate degree niveau. Dit betreft onder meer de opleidingen Bouwkunde, Civiele Techniek en Gebouw Gebonden Installatie Techniek. De academie heeft twee lectoraten: Architecture in Health en Sustainable River Management. Daarnaast verzorgt de academie diverse minoren, cursussen en (maatwerk)opleidingen. In de academie is ca. 75 fte werkzaam.

Afdeling

Lectoraat Architecture in Health

Het lectoraat onderzoekt hoe de gebouwde omgeving de zelfredzaamheid van bewoners kan stimuleren door het ontwikkelen van ‘future friendly’ en ‘reactieve’ woonomgevingen. Hierbij staan de behoeften en leefstijl van de eindgebruikers centraal, zodat ze hun wensen en voorkeuren vorm kunnen geven.

Het onderzoek kenmerkt zich door een multidisciplinaire aanpak op het gebied van bouw en gezondheidszorg, met een accent op de gebouwde woon- en leefomgeving van ouderen. Verschillende kennisdomeinen worden bij elkaar gebracht om van daaruit te komen tot geïntegreerde ruimtelijke concepten en toepassingen voor een duurzame en gezonde woonomgeving. We volgen de benadering van het Maatschappelijk Verantwoord Bouwen (MVB), waarbij een mensgerichte en integrale aanpak centraal staat. Als basis hiervoor worden methoden uit Design Thinking en Participatory Design gebruikt die zijn ingebed in social gerontological theories & innovation sciences.

Binnen het lectoraat AiH onderscheiden we drie onderzoekslijnen:

 • Empathic Homes
 • Architecture of Cohesion
 • Sustainable Healing Environments

Meer info over het lectoraat vind je op www.han.nl/aih.

Ontdek hoe onze organisatie in elkaar steekt en lees meer over waar we goed in zijn.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; IT
 • Landbouw; Techniek
 • 28—36 uur per week
 • €5122—€6698 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT HAN 20241104-2

Werkgever

HAN University of Applied Sciences

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Ruitenberglaan 31, 6826 CC, Arnhem

Bekijk op Google Maps

Interesting for you