Academiemanager voor de Juridische Opleidingen

Academiemanager voor de Juridische Opleidingen

Geplaatst Deadline Locatie
29 mei 17 jun Arnhem

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bouw jij met visie en energie, samen met onze collega’s en als lid van het managementteam (MT), mee aan de toekomst van de juridische opleidingen van de HAN University of Applied Sciences (HAN)?

Functieomschrijving

Wie ben jij?

Je bent een ervaren en communicatieve leider, die gericht is op samenwerking. Begrippen als taakvolwassenheid en resultaatverantwoordelijkheid zijn voor jou vanzelfsprekend. Je denkt en handelt ontwikkelgericht. Essentieel is dat je ervaring hebt in het onderwijs en koersvast bent in verandermanagement. Ervaring in een juridische werkomgeving is een pre. Gezien de diverse (student)samenstelling van de opleidingen is een achtergrond die aan deze diversiteit bijdraagt een voordeel.

Wat ga je doen?

Je bent lid van het MT en wordt de directe collega van de andere academiemanager, met wie je afspraken maakt over taak- en rolverdeling. Je coacht en faciliteert teams en individuele medewerkers; je initieert projecten en monitort de voortgang. Je verbindt teams en medewerkers: binnen de eigen academie en binnen en buiten de HAN. Ook faciliteer en stimuleer je de samenwerking vanuit de opleiding met het werkveld. Je hebt oog voor onderwijs, maar ook voor onderzoek én zakelijke dienstverlening. Je levert een bijdrage aan de realisatie van het HAN-koersbeeld.

Specificaties

HAN University of Applied Sciences

Functie-eisen

Dit zoeken wij in jou

Als academiemanager ben je intrinsiek gemotiveerd, doelgericht en toegankelijk. Betrokkenheid tonen, ruimte bieden en vertrouwen geven, gaan bij jou als vanzelfsprekend samen met het delegeren van verantwoordelijkheden en het monitoren op resultaten. Met deze stijl van werken creëer je samen met de medewerkers een kwaliteitscultuur met herkenbare elementen, waaronder taakvolwassenheid, professionele autonomie en resultaatverantwoordelijkheid. Je initieert een optimale en functionele samenwerking binnen de academie en zorgt voor verbinding met de andere organisatieonderdelen van de HAN. Je bent zichtbaar voor je medewerkers en collega’s, communicatief vaardig en je weet collega’s te inspireren.

Functie-eisen

Je hebt:

 • een afgeronde academische opleiding, met ervaring in of affiniteit met het juridisch domein;
 • ervaring in het onderwijs;
 • bewezen (verander)managementervaring;
 • affiniteit met de ontwikkelingen in het werkveld waarvoor de academie studenten opleidt;
 • inzicht in bedrijfsvoeringsprocessen;
 • een doelgerichte en ondernemende instelling met bijbehorende netwerkkwaliteiten.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met uitzicht op een vast contract.

Dit bieden we jou!

 • Een zelfstandige en afwisselende functie in een dynamische en informele omgeving.
 • Aanstelling in eerste instantie voor 1 jaar met uitzicht op een vast contract.
 • Aanstelling in de functie van academiemanager niveau 1 voor 0,8 - 1,0 fte.
 • Afhankelijk van je ervaring bedraagt het bruto maandsalaris minimaal € 5.745,15 en maximaal € 6.997,66 (cao-hbo schaal 13) bij een fulltime aanstelling.
 • 8% vakantietoeslag en een 13e maand (8,3%).
 • Fijne secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenverzekering via het ABP, korting bij verschillende zorgverzekeringen en (betaald) ouderschapsverlof.
 • Een goede werk-privé balans vinden we erg belangrijk. Daarom bieden we jou per jaar ongeveer 10,5 week vrij op basis van een 40-urige werkweekvariant.
 • Alle ruimte om te bewegen. Als HAN medewerker krijg je korting bij meer dan 300 sportscholen, verspreid door heel Nederland, of kun je gratis sporten bij de HAN.
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling telt. Werken bij de HAN betekent toegang tot een breed aanbod van trainingen en cursussen! Speciaal hiervoor hebben we een eigen HAN Academy.
 • Reis je meer dan 10 km naar je werk? OV vergoeden we 100%.
 • De HAN is gestart met een intensieve leiderschapsontwikkeling. Daar ga je in participeren.
 • Deskundigheidsbevordering is vanzelfsprekend en de HAN heeft hier ruime mogelijkheden voor beschikbaar.
 • Je bent werkzaam in Arnhem en Nijmegen.
 • We bieden mogelijkheden tot hybride werken en ondersteunen dit met thuiswerkfaciliteiten.

Werkgever

HAN

HAN University of Applied Sciences is een veelzijdige, brede hogeschool die met ruim 35.000 studenten en 4.000 medewerkers behoort tot de grootste en meest toonaangevende hogescholen van Nederland. Zij bestaat uit 14 academies, waarin onderwijs, onderzoek en werkveld rond een bepaald domein samenkomen. Resultaatverantwoordelijke teams vormen gaandeweg het hart van deze academies. De ondersteuning bestaat uit directe ondersteuning (met name van onderwijs en onderzoek) binnen de academies, een centrale staf en HAN generieke services. De HAN heeft de afgelopen jaren zeer goede onderwijs- en onderzoeksvisitaties gerealiseerd, overwegend stijgende tevredenheidscores, een gezonde groei en een sterkere binding met haar omgeving. Samen met studenten en het werkveld heeft de HAN de ambitie om vanuit het principe van een kwaliteitscultuur uit te blinken in de onlosmakelijke verbinding tussen onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk

Afdeling

HBO-rechten

De bacheloropleiding hbo-rechten en de associate degree opleiding juridisch medewerker van de HAN voorzien in een dringende behoefte aan hbo-juristen in Nederland: juridische professionals die verstand hebben van de wet- en regelgeving, die complexe vraagstukken kunnen ontrafelen en helder kunnen verwoorden; praktijkgerichte juristen die hun kennis en praktische vaardigheden direct toepassen en van toegevoegde waarde zijn binnen bedrijven en overheden. De opleidingen staan voor kwalitatief goed onderwijs en voor het opleiden van wendbare, maatschappijkritische en zelfbewuste juristen van de toekomst. De student is een belangrijke participerende partner in de opleiding. Naast de student vormt het werkveld de andere belangrijke partner in de opleiding. Het onderwijs wordt verzorgd op de HAN campus aan de Ruitenberglaan in Arnhem en aan de prof. Molkenboerstraat in Nijmegen. De voltijdbacheloropleiding telt circa 1.100 en de deeltijdopleiding ongeveer 200 studenten; de associate degree opleiding kent een instroom van circa 20 studenten per jaar. De juridische opleidingen hebben het karakter van kleinschaligheid weten te behouden met korte lijnen tussen studenten, docenten en directie; bij de opleiding werken ruim 90 medewerkers.

De beide academiemanagers sturen onder verantwoordelijkheid van de directeur de werkorganisatie aan, ondersteunen bij de vorming van het academiebreed beleid, stellen deelbeleid op, maken jaarplannen en zien toe op de uitvoering ervan. Het bacheloronderwijs is opgedeeld in vier leerjaren leidend tot het bachelor diploma. Het Associate degree programma omvat twee jaar in deeltijd. De opleidingen werken nauw samen met de onderzoeksgroep OpRecht Begrijpelijk waarin docenten en studenten participeren. Het onderzoek richt zich op de begrijpelijkheid en toegankelijkheid van het recht en (juridische) overheidscommunicatie binnen de relatie tussen overheid en burger.

Ontdek hoe onze organisatie in elkaar steekt en lees meer over waar we goed in zijn op www.han.nl/over-de-han.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
 • Recht; Gezondheid; Economie; Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
 • 32—40 uur per week
 • €5745—€6997 per maand
 • Universitair
 • AT HAN 20240529-3

Werkgever

HAN University of Applied Sciences

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Ruitenberglaan 29, 6826 CC, Arnhem

Bekijk op Google Maps

Interesting for you