Praktijkgerichte onderzoeker kwaliteiten van leraren

Praktijkgerichte onderzoeker kwaliteiten van leraren

Geplaatst Deadline Locatie
18 jun 1 jul Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil je je als onderzoeker graag inzetten voor beter onderwijs en een goede opleiding van leraren? Nijmegen, 0,8- 1,0 fte

Functieomschrijving

Op school, werkplek of combinaties daarvan? Werk je graag in multidisciplinaire teams aan impactvolle projecten? 

Spreekt onderzoek doen met collega-onderzoekers, studenten en docenten naar (het begeleiden van) leren en ontwikkelen tijdens het onderwijs en in de beroepspraktijk van po, vo, mbo, hbo jou aan? Dan is de functie van praktijkgerichte onderzoeker precies wat jij zoekt! We zoeken voor ons team ‘Kwaliteiten van leraren’ per direct versterking op onderwijskundig gebied.

Wat ga je doen?

 • Je draagt binnen het onderzoeksprogramma Kwaliteiten van Leraren bij aan praktijkgerichte onderzoeksprojecten waarin het begrijpen en versterken van de stuurkracht van leraren een centrale rol heeft.
 • Je draagt vanuit die onderzoeksprojecten bij aan de verdere ontwikkeling van curricula van verschillende (leraren)opleidingen binnen de HAN.
 • Je verzorgt onderwijs in de Masterontwerpen van eigentijds leren.
 • Je helpt mee om nieuwe (onderzoeks-)projecten te werven en je draagt bij aan de uitvoering ervan in verbinding met de opleidingen van de HAN en verschillende werkvelden.
 • Samen met onze (associate) lectoren en (senior) onderzoekers werk je inhoudelijk aan de verdere ontwikkeling van programmalijnen in het onderzoek.
 • Door middel van publicaties in wetenschappelijke en vaktijdschriften en door presentaties en workshops op wetenschappelijke en vakcongressen in binnen- en buitenland draag je bij aan kennisdeling in en met de voor ons relevante netwerken en samenwerkingsverbanden.

Specificaties

HAN University of Applied Sciences

Functie-eisen

Je bent nieuwsgierig, toont initiatief en ondernemerschap en hebt een innovatieve houding. Je bent in staat om je handelen vanuit een reflectieve houding steeds te verbeteren in samenwerking met je collega’s. Je hebt een academisch werk- en denkniveau tot uitdrukking komend in een afgeronde, academische opleiding op onderwijskundig of aanverwant gebied. Een afgeronde promotie is een pre.

Je hebt ruime ervaring met zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek. Je bent in staat om resultaatgericht te handelen en je onderzoek ook te koppelen aan relevantie voor de praktijk. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en bent een teamspeler. Tot slot beschik je over een goede organisatiesensitiviteit. Je hebt aantoonbare affiniteit met en kennis van professionaliteit en professionalisering van leraren en/of (het begeleiden van) leren en ontwikkelen in een of meerdere onderwijssectoren (po, vo, mbo, hbo), en een brede interesse in leraren en het opleiden van leraren.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

 • Een zelfstandige en afwisselende functie in een enthousiast en divers team dat hard aan de weg timmert, zowel regionaal, nationaal als internationaal.
 • Een jaarcontract, met uitzicht op verlenging.
 • Een aanstelling in de functie van onderzoeker niveau 3.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.892,31 (cao-hbo schaal 11) (onderzoeker niveau 3) op basis van fulltime.
 • 8% vakantietoeslag en een 13e maand (8,3%).
 • Fijne secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenverzekering via het ABP, collectieve ziektekostenverzekering, (betaald) ouderschapsverlof, onbeperkte sportmogelijkheden (bij een jaarcontract) voor een kleine bijdrage.
 • Een eigen HAN Academy zodat je volop kunt investeren in je loopbaan en persoonlijke ontwikkeling.

Werkgever

HAN University of Applied Sciences

Welkom bij de HAN University of Applied Sciences. Als HAN investeren we in onderwijs en onderzoek. We laten mensen groeien als professional én als persoon. De HAN biedt een springplank naar een betekenisvolle toekomst!

Vanuit de campussen in Arnhem en in Nijmegen verzorgt de HAN voor ongeveer 35.000 studenten maar liefst 82 bachelor- en masteropleidingen. De synergie tussen onderwijs, beroepenveld, onderzoek en maatschappij is daarbij een belangrijk aandachtspunt.

Afdeling

Academie Educatie

Het team ‘Kwaliteiten van leraren’ is een onderdeel van de Academie Educatie. In het team zijn drie lectoraten actief, te weten het lectoraat dat is gericht op meervoudige professionaliteit van leraren, het lectoraat gericht op eigentijds beoordelen en beslissen en het associate-lectoraat gericht op kwaliteiten van lerarenopleiders. Met deze drie lectoraten heeft dit team een brede focus op de professionalisering van leraren en lerarenopleiders en het directe raakvlak met het werkveld en (leraren)opleidingen. De onderzoekers en lectoren van het team kennen de opleidings- en onderwijspraktijk en zetten hun expertise en netwerk in voor onderzoek, advies en ontwikkeling. Daarnaast wordt binnen de academie Educatie nauw samengewerkt met het team beroepspedagogiek en leven lang leren, alsmede met het team leren met ict dat samenvalt met het iXperium/Centre of Expertise Leren met ict.

Ontdek hoe onze organisatie in elkaar steekt en lees meer over waar we goed in zijn.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
 • Natuurwetenschappen; Gedrag en maatschappij; Economie
 • 32—40 uur per week
 • max. €4892 per maand
 • Universitair
 • AT onderzoeker kwaliteiten van leraren

Werkgever

HAN University of Applied Sciences

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Laan van Scheut 10, 6525 EM, Nijmegen

Bekijk op Google Maps